Gázbojler cseréje villanybojlerre ár

Szerző:

A gázszolgáltatók áremelései és a gázbojlerek egyre kevésbé gazdaságosnak tekinthető működése sokakat sarkall arra a döntésre, hogy váltsanak gázbojlerről villanybojlerre. Ennek számos áldásos hatása van, ám a gázbojler cseréje villanybojlerre ár szempontjából nem csupán a készülék megvásárlását jelenti.

Félreértés elkerülése végett; cikkünkben nem a szakma egyébként is széles versenypályáját kívánjuk elárasztani méreggel, csupán egy betekintést engedünk az érdeklődőknek a gázbojler cseréje villanybojlerre ár tükrében. A verseny mérete miatt ugyanis számos alkalommal előfordul, hogy az árak kicsit elszállnak maguktól. Nézzük meg tehát, hogy mire is érdemes odafigyelni, amikor bojlert cserélünk, vagy bojlert tervezünk cserélni.

A gázbojler eltávolítása gázos szakembert kíván a villanybojler beépítése pedig villanyszerelő szakembert. Ez meglehetősen érthető. Vannak azonban olyan szakik, akik mindkét típusú szerelő munkához értenek. Általában gyors és határozott munkavégzést ígérnek, és az áraik a csillagos egekben vannak. Ez nem jelenti azt, hogy nincsenek olyan bojlerekre szakosodott szerelők, akik kicserélik gázbojlerét villanybojlerre, csupán érdemes odafigyelni pár intő jelre. Mik ezek?

A gázbojler cseréje villanybojlerre ár tekintetében általában a munkavégzés idejének fényében kerül megállapításra. Fővárosban nem ritka a 9-10 ezer forintos szakembertől a húsz harminc ezer forintos is. Ebben az esetben egy fontos kérdést kell feltennie önmagának: A cél szempontjából fontos, hogy minél drágább szakemberek dolgozzanak Önnél?

A másik fontos kérdés: Mi indokolja a gázbojler cserét villanybojlerre?

A legtöbb gázbojlerrel napjainkban, ahogyan sokan bevallják, csak a baj van. Egyre sűrűbben fordul elő azon háztartásokban, ahol már akár évtizedek óta ugyanaz a bojler fűt, hogy gáz szagot éreznek a lakók abban a helyiségben, ahol a bojler került elhelyezésre. Az égéstermékek sokszor visszakerülhetnek életterünkbe, ami még a gázszagnál is kellemetlenebb probléma. A szénmonoxid ugyanis egy színtelen, szagtalan ám annál halálosabb gáz. A másik nagyon fontos érv a gáz felhasználásának költségeiből ered. Abban az esetben ugyanis, ha Ön gázbojlerét villanybojlerre cseréli sokat spórolhat a gázfogyasztáson. A villanybojler tehát minden esetben egy sokkal fenntarthatóbb eszköznek tekinthető a gázbojlerrel szemben és fenntartása is meglehetősen gazdaságos.

 

 

Kategória:
Szolgáltatás
Shares