Baba Mama torna

Szerző:

Ahogy szülés után telik, múlik az idő, egyre inkább felmerül bennünk az igény, hogy szeretnénk kicsit visszatérni a régi formánkba, mozogni szeretnénk. A baba mama torna remek lehetőséget kínálhat erre, azonban nem mindegy, hogy kezdünk neki. Szükségünk lehet egy hozzáértő edző vagy gyógytornász segítségére.

Szerencsére országszerte egyre több helyen találunk olyan szolgáltatót, aki speciálisan kisbabás anyukák edzését vállalja. De miért nem mindegy, hogy kezdünk a mozgásnak hosszú kihagyás után?

Ha még nem is voltunk kismamák, akkor is minden hozzáértő óva int minket, hogy nagy intenzitással kezdjünk edzésbe. Ez egy várandósság után még inkább így van. Mert akárhogy is természetes folyamat, a várandósság egy kemény fizikai igénybevételt jelentő helyzet. A szervezet alaposan dolgozik, vannak részek, amik kinyúlnak, becsípődnek és ezek erősítése odafigyelést igényel.

Ott van például a hasizom kérdése. Sok kismama észre sem veszi, vagy csak a szülés után, hogy bizony a magzat nagy mérete miatt szétnyílt a hasizma. Ezt pedig fokozatosan, lépésről lépésre kell visszaépíteni. Erre speciális gyakorlatokkal van lehetőség, de például a tipikus hasprés abszolút kizárt.

A másik problémás terület a gátizom és a csípő, derék tájék tornája. A baba hordozásával a kismamák dereka, csípője, háta igen könnyen megfájdul, ezeket át kell mozgatni, erősíteni kell. A gát izomzat a nagy terhelés és szülés után nem olyan tartóképességű, sok kismamánál merül fel vizelet és széklet tartási probléma, ami a hüvely és gát izomzat erősítésével javítható, teljesen megszüntethető.

A baba mama torna keretében az anyukák a kicsikkel szó szerint együtt tornáznak. A babák „segítenek” az anyukáknak, kvázi súlyként szolgálnak egyes gyakorlatokhoz, kukucs játékot játszanak egy-egy gyakorlat közt. Ez a helyzet megnyugtató az anyának, mert tudja hol van gyermeke, nem kell bébiszittert keresnie, a gyermek pedig hozzászokik, hogy időről időre elmennek Anyával kicsit mozogni.

Jó baba mama tornát keres? Ki szeretné próbálni?

 

Kategória:
Szolgáltatás
Shares