Miért szükséges a jó HR-es a vállalkozás életében?

Szerző:

Amikor állásinterjúra készülünk vagy épp karrierváltásról gondolkodunk, akkor gyakran találkozunk a HR-el, amely angolul human resources-t jelent, a magyar megfelelője pedig a humán erőforrás menedzsment. Sokan – és szögezzük le – tévesen azt hiszik, hogy befolyásoló szerepe van a vállalaton belüli munkavállalók jólétének a biztosításában. A gyakorlatban a vállalkozást segíti az emberi erőforrások felhasználásával. Kmoskó Judit HR szakértő tud HR tanácsadást nyújtani elsősorban a vállalkozás vezetői részére.

HR tanácsadás a vállalkozás működésében

A HR-es vagy adott cég HR részlege segít abban, hogy a munkavállalók kellően motiváltak legyenek abban, hogy velük együtt a vállalkozás vezetői jobb eredményeket érhessenek el és hosszabb távon sikeres legyen a cég. A legtöbb vezető már korán felismeri, hogy fontos a jó kommunikáció és összhang a munkavállalók és a menedzsment között, hiszen csak együtt lehetnek hatékonyak. A HR tanácsadás alatt a HR-szakértő a két fél közötti egyensúlyt próbálja megteremteni a sikeresség és a hatékony munkavégzés érdekében.

Kmoskó Judit a HR-tanácsadás keretében az oktatás-képzés-fejlesztés hármasát együtt biztosítja ügyfelei számára. Bemutatja az új trendeket és innovatív megoldással segítheti a menedzsment munkáját.

A jó HR-tanácsadó tulajdonságai

A HR-tanácsadás keretében a jó HR-szakértő az ügyfelei érdekeit tartja szem előtt, továbbá az embert mint személyt helyezi előtérbe. Vagyis:

  • hiteles,
  • ember-centrikus,
  • határozott,
  • segítőkész,
  • jó problémamegoldó.

A fentiek mellett igen erős és hatékony kommunikációs képességgel kell rendelkeznie, hiszen ez a jellemvonás nélkülözhetetlen a HR tanácsadás során. Nagyon fontos továbbá, hogy a HR-szakértő legyen türelmes, hiszen a problémákat nem egyik napról a másikra kell megoldani és szükséges a fegyelmezett hozzáállás

Nagyon sokszor fordul elő, hogy az ügyfél türelmetlen, vagy mérges mert nem úgy alakultak a dolgok, ahogy azt ő szerette volna. Ebben az esetben a HR-esnek optimistának és türelmesnek kell lennie, hiszen az akadályokat csak együtt küzdhetik le.

Kategória:
Szolgáltatás
Shares