Prémium Linképítés

Szerző:

Mitől függnek a prémium linképítés árak, milyen típusú linkeket vásárolhatsz? Miért változnak olyan széles skálán az árak?

Kezdjük a legolcsóbbal. A legolcsóbb rendelhető prémium link 200 – 5000  Ft-ba kerül. Ez alatt linket vásárolni nem egyéb, mint kidobott pénz.

A legtöbb cégvezető nem sajnálja a pénzt és energiát, ha a saját honlapjáról van szó. Szívesen írnak tartalmakat, fizetnek egy szép weboldal sablonért vagy egy hasznos funkcióért.

Elkövetik azonban azt a hibát, hogy mikor a linképítésre kerül szó, akkor megelégszenek azzal a néhány linkkel, amit linkcenterekbe vagy fórumokba saját maguk el tudnak helyezni. Sajnálják a pénzt ugyanis olyan tartalmakra, ami nem a saját honlapjukon belül van.

Valójában azonban a honlapodra mutató linkek épp oly fontosak, mint a saját weboldaladon lévő szövegek.

Linképítés a gyakorlatban

Természetes linkek

Minden szakértő azt javasolja, hogy természetes módon szerezz linkeket. Én még azonban nem találtam olyan céget, aki ezt a gyakorlatban meg tudta volna valósítani.

Őszintén: szerinted lehet olyan izgalmas cikket írni egy szivattyúról, kandallóról, vagy arckrémről, hogy azt meglátva mindenki kiposztolja azt saját blogjába, és belinkelje a Te web áruházad? Ennek ugye az esélye egyenlő a nullával.

Fizetős linképítés

Marad tehát a fizetős linképítés. A link kialakítása azonban egyáltalán nem mindegy. A Google korábban büntette a rossz minőségű linkeket, ma egyszerűen nem veszi figyelembe azokat.

Pingvin algoritmus bevezetése főleg a nagyszámú rossz minőségű linket büntette. Éppen ezért a linképítés árak a Pingvin algoritmus megjelenése óta eltelt években többszörösére emelkedtek. Ennek oka, hogy a megbízható és valóban hasznos linkekhez egyre komolyabb és egyre hosszabb szövegeket kell írni, és az sem mindegy, milyen honlapokra helyezik ki azokat.

Vásárolhatsz még ma is olcsó linkeket, viszont nem árt óvatosnak lenni. Aki néhány száz forintért kínál linket, azt jobb, ha kerülöd, mert hosszabb távon csak kárt fog okozni neked.

A katalógus linképítés árai

A legolcsóbb linképítési típus a katalógus linképítés. Ennek ára csak néhány száz forint. A linkkatalógusok olyan oldalak, amelyek kizárólag linképítési célokat szolgálnak és tömegesen találhatóak bennük rövid, néhány soros szöveg kíséretében kimenő linkek, amelyek persze általában kulcsszavasak. A Google ezeket a katalógusoldalakat kezdte el tömegesen büntetni a Pingvin algoritmussal 2012-ben. Bár árukat tekintve ezek a legolcsóbb linkek, gyakorlati hasznunk nincs.

Miért van egyáltalán szükség a prémium linképítésre? Nem elég a hagyományos linképítés

A válasz: nem, nem elég. A Google keresőoptimalizálás elengedhetetlen feltétele a prémium linképítés. A Google ugyanis akkor hozza előrébb a weboldalad a neked fontos kulcsszavakra, ha:

  1. A weboldalon belül minden neked fontos kulcsszóra van legalább egy olyan cikk (szöveg), amiben a kulcsszó 8-10-szer szerepel, ha hasonló témájúweboldalról belinkelik a te weboldaladon lévő cikket. Az ilyen linkek létrehozását nevezzük prémium linképítésnek.

A Google ma már a hosszabb (1200-1600 karakternyi, vagyis fél-egész Word oldalnyi) szövegben elhelyezett linkeket értékeli igazán. A probléma az, hogy a hasonló témájú hosszabb szövegek általában a konkurensek honlapjain vannak. Ők pedig nem fognak linkeket kitenni a weboldaladra!

Forrás: Kangadesign.hu

Tehát igenis szükség van prémium linképítésre, hiszen, ha azt akarod, hogy üzleted, vállalkozásod jól működjön, prémium kategóriára lesz szükség, ne érd be a kevesebbel.

 

Kategória:
Szolgáltatás
Shares