Fűtésre optimalizált klíma

Szerző:

A mindennapokban egyre fontosabbá válik, hogy költséghatékonyan biztosítsuk lakásunk fűtését. A fűtésre optimalizált klímák alkalmazása segíthet, hogy otthonunk a leghidegebb időkben is kellemes hőmérsékletű maradjon.

Sokat hallhatunk a klímával való fűtésről, és hisszük is meg nem is, hogy ez egy hatékony módszer lehet. Az elmúlt évszázadok fűtési technológiája annyira belénk nevelte, hogy márpedig fával, szénnel, gázzal lehet igazán meleget teremteni, hogy nehéz elhinni, hogy egy klíma is képes ugyanerre. Ráadásul sok tévhit él még a klíma fűtés gazdaságosságát illetően. Ezeket a tévhiteket szeretnénk most eloszlatni.

Az már köztudott, hogy a mai, modern klíma modelleket fűtésre is alkalmazhatjuk. A legtöbb ilyen hűtő fűtő klíma – 5 celsius fokig tud fűteni. Ez egy kora őszi, kora tavaszi időben temperáló fűtésként remekül használható, ha még nem kapcsolt be a központi fűtés, vagy még egy kicsit várnánk a konvektorok bekapcsolásával, akkor kiválóan melegítheti a lakás egy részét, bizonyos helységeket. Azonban hidegebb időben gazdaságosan már nem képes a fűtésre.

A fűtésre optimalizált klímákat kialakításában teljesen felkészítették az akár- 20, -30 fokos hőmérsékleten való működésre. Ezeknél a készülékek téliesített kültéri egységgel rendelkeznek, sok modell kiegészítő elektromos fűtéssel, tálcafűtéssel ellátott, a hőcserélő mérete nagyobb, a kondenzvizet automatikusan leolvasztja, erre a kis időre a beltéri egység leáll. Ez a kialakítás biztosítja, hogy a gép zavartalanul működhessen.

A mai klímák szinte mindegyike inverteres, így halkan és minimális áramfelvétellel képes ugyanazt a hőmérsékletet tartani folyamatosan. Amennyiben új ingatlant építünk, rengeteget spórolhatunk azzal, ha nem kell fűtésrendszert terveztetnünk, hanem egy jók kiépített hűtő-fűtő klímarendszert alakítunk ki. Télen melegít, nyáron fűt, mindezt sokkal költséghatékonyabban, mint bármelyik másik rendszer. Ráadásul ha alternatív energia forrásokat is használunk otthonunkban, például napenergiát, még gyorsabb megtérülésre és megtakarításra számíthatunk.

Ha meggyőztük a fűtésre optimalizált klímák hasznosságáról, esetleg további kérdése lenne, keress szakértőinket!

Kategória:
Szolgáltatás
Shares