Túrós sütik – az ellenálhatatlan túrós pite!

Szerző:
Túrós sütik

Jöhet bármilyen újhullámos sütemény, vannak olyan klasszikusok, amelyeket nem lehet felül múlni. Ilyenek lehetnek a túrós sütik, az örök kedvenc zserbó, vagy akár a farsangi fánk. A túrós sütik között találunk ugyanakkor túrós pitét, amely szintén örök kedvenc, pontosabban a pite minden fajtáját nagy szeretettel fogyasztjuk. A piték azonban nem csak a mi kedvenceink, hiszen ott az amerikai pite, a francia galette, az angol, skót, görög sós pitéket, és lehet tovább folytatni a sort. A lényeg, hogy amióta vannak sült tészták, azóta az emberiség tudja, mennyire jó dolog megtölteni őket, akár nyitva marad utána a tetejük, akár lezárjuk, akár hús, akár zöldség, akár gyümölcs kerül belülre. Ebben a rövid cikkben a pitébe túró kerül, hiszen a túrós süti receptek között találtunk egy igazán ínycsiklandó túrós pite receptet.

A recept alapján először a tésztát kell elkészíteni. Első lépésben a puha vajat vagy margarint a cukorral kezdjük el kihabosítani, majd amikor ez megvan, akkor keverjük hozzá a tejfölt és végül a száraz hozzávalókat, majd gyúrjunk belőle egynemű tésztát. Ha túl lágy, pici lisztet adjunk hozzá még. Ha kész a tészta, akkor kb. fél órára tegyük hűtőbe. Amíg a tészta a hütőbe pihen készítsük el a tölteléket, vagyis a túrót törjük át, majd adjuk hozzá a vaníliát, citromhéjat, keményítőt esetleg mazsolát és alaposan keverjük el. A tojások fehérjét kezdjük habosítani, apránként hozzáadva a cukrot. Ha ezzel is megvagyunk, akkor a kész habot és túrót forgassuk össze óvatosan. A tésztát osszuk két részre, majd nyújtsuk ki tepsi méretűre és tegyük sütőpapírral bélelt vagy vajazott és lisztezett tepsibe, majd erre helyezzük egyenletesen a túró tölteléket, majd a másik kinyújtott tésztával fedjük be. A tetejét tojássárgájával lekenjük és mehet a sütőbe!

Kategória:
Szolgáltatás
Shares