A gyermekhospice-ról

A Dóri Ház ellátási formái

A gyermekhospice ház szolgáltatásait 0–24 éves kor közötti, krónikus vagy gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyermekek, fiatal felnőttek és családjaik vehetik igénybe, és a legmesszebbmenőkig igazodik a beteg gyermeket nevelő család igényeihez. Az Alapítvány szakemberekből álló csapata mindent megtesz, hogy a legteljesebb lelki, szociális és fizikai támogatást nyújtsa a gyermekeknek és szüleiknek egyaránt, akik a Dóri Házban eltöltött idő alatt szép emlékekkel gazdagodnak.

nappali ellátás keretében reggel érkezik hozzánk a gyermek, délután vagy este pedig hazamegy. Ezzel azoknak a szülőknek a helyzetét könnyítjük meg, akik elfoglaltságaik miatt nem tudják napközben ellátni gyermeküket.

mentesítés évente 21 olyan napot jelent, amikor a család együtt érkezhet a Dóri Házba, vagy a gyermek egyedül költözik be hozzánk. Ez 24 órás, a gyermekről és családjáról való gondoskodást foglal magába. A szülők nyugodt lélekkel bízhatják gyermeküket a Dóri Ház hozzáértő személyzetére, miközben lehetőségük nyílik kikapcsolódásra.

tranzit ellátás hosszabb kórházi tartózkodás után segít a családoknak újra beilleszkedni az otthoni környezetbe. A gyermekhospice ház ápolószemélyzete megtanítja a szülőknek a gyermek betegsége, állapota által megkövetelt speciális ápolási technikákat.

Az úgynevezett otthoni gyermekhospice szolgáltatás keretein belül a szakápolóból, gyógytornászból, és szükség esetén pszichológusból, szociális munkásból, és dietetikusból álló szakmai csapat a beteg gyermekek otthonába látogat. Így a családi fészek nyújtotta békében, és harmóniában tudják folytatni mindennapjaikat.

Amikor a gyógyíthatatlan betegség miatt a gyermek eléri a terminális állapotot, a Dóri Házban 24 órában biztosítjuk a palliatív szemléletű ellátást, multidiszciplináris team közreműködésével.Az az életvégi ellátás, amely során a szülők, sőt néha az ifjú betegek segítségével életvégi tervet állítunk fel.

A Szemem Fénye Alapítvány speciális szolgáltatása a bébi hospice. A bébi hospice során támogatást nyújtunk minden olyan családnak, akik elvesztették gyermeküket a terhesség ideje alatt, a születéskor vagy röviddel a születés után.

Kövess minket

Számos közösségi médiacsatornán keresztül léphetsz velünk kapcsolatba. Ezeken a csatornákon folyamatosan naprakész információkkal szolgálunk.

Menu

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig értesüljön a legfrissebb információkról!

Sikeres üzenetküldés

Sikeres