Gyermekbeteg szállítás

A korábban külön szolgáltatásként nem létező gyermekbeteg-szállítás 2008. december 1-jétől vált hivatalosan is elismertté. A Szemem Fénye Alapítvány általános gyermekbeteg-szállítást végez és ellátja az egyedi igényű (transzplantált, dializált, fogyatékkal élő stb.) gyermekek szállítását.

Jelenleg egy gyermekbeteg-szállító és két mentőautó áll a rendelkezésünkre, amelyek az ország legmodernebb, e célra kialakított autói közé tartoznak. Területi ellátási kötelezettségünk Baranya megyében a 0-14 éves – gyermekkorú – lakosságra terjed ki, ezáltal jelenleg mintegy 60 ezer gyermek betegszállításáért tartozunk felelősséggel.

Havonta mintegy 20-25 ezer kilométert tesznek meg autóink, nemcsak Baranyában, a Dél-Dunántúlon, hanem sokszor az egész országban. Szinte napi rendszerességgel szállítunk Zala és Somogy megye településeiről kis betegeket onkológiai kezelésekre.

A gyermekeknek és családjaiknak több esetben a betegség mellett a nehéz anyagi helyzettel is meg kell küzdeniük, így másként nem tudják megoldani az utazást.

Kövess minket

Számos közösségi médiacsatornán keresztül léphetsz velünk kapcsolatba. Ezeken a csatornákon folyamatosan naprakész információkkal szolgálunk.

Menu

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig értesüljön a legfrissebb információkról!

Sikeres üzenetküldés

Sikeres