Angyalok útján

Angyalok útján

2017.11.01

Itt és Most

Közös gyertyagyújtásra várjuk a gyászoló családokat.
Mindenszentek napján, november 1-én, 17 órakor, az Örök Gyermek Emlékműnél.

Minden év november 1-én azokra emlékezünk, akik már nem lehetnek közöttünk. Hagyománnyá vált, hogy Mindenszentek napján a Szemem Fénye Alapítvány munkatársai az érintett családok, barátok és ismerősök társaságában felkeresik a Pécsi Köztemető Gyermekparcelláját. Ott a japán kislány, Sadako Sasiki szívszorító története alapján évről évre 1000 papírdarvat és mécsest helyeznek el.

Az Angyalsétánynál található carrarai fehérmárványból faragott, anyát és gyermekét formázó Örök Gyermek Emlékművet alapítványunk az elhunyt gyermekek tiszteletére emeltette. A megemlékezés közben délután 17 órától a zene hangjai mellett helyezik el, a papírdarvakat, gyújtják meg a mécseseket méltóképpen róhatják le kegyeletüket szeretteik előtt.

A kezdeményezéshez Sadako Sasiki történetét vettük alapul. Túlélve az 1945. augusztus 6-i atomtámadást a 12 éves kislánynál leukémiát diagnosztizáltak. A kórházban barátja egy ősi japán legendát mesélt Sadakónak, miszerint aki ezer darumadarat hajtogat, annak valóra válik egy kívánsága. Sadako élni akart. A papírhajtogatást a kórházi kezelés nyolc hónapja alatt egy napra sem hagyta abba. Halála napjáig, 644 darumadarat sikerült elkészítenie. A hiányzó darumadarakat barátai készítették el és helyezték mellé a sírjába. A darvak a be nem teljesült álmokat és kívánságokat, ugyanakkor az emlékezést is szimbolizálják – a Szemem Fénye Alapítvány is ezért választotta a darvakat az ünnep szimbólumává.

Ahhoz, hogy az 1000 daru története idén is életre keljen szükségünk lenne 1000 db fehér fedeles mécsesre.

Kérünk mindenkit, aki fedeles mécsessel, vagy pénzadománnyal támogatná alapítványunkat, keressenek fel minket, hogy a fennmaradó hiányzó mécsest beszerezhessük, ezáltal méltó lehessen megemlékezésünk.

Mécseseket behozhatjátok személyesen az alábbi címünkre:

7634, Pécs, Rácvárosi út 37.

Adományaitokat az alábbi bankszámlákra várjuk:

  • Számlavezető bank: Szigetvári Takarékszövetkezet
    Bankszámlaszám: 50800111 11083762

  • Számlavezető bank: UniCredit Bank
    Bankszámlaszám: 10918001 00000033 67470006

Kérdéseket az eseménnyel kapcsolatban az alábbi e-mail címre várjuk: info@szememfenye.hu.

A darvak kitűzéséhez és a mécsesek meggyújtására önkéntesek jelentkezését is várjuk! Jelentkezni a fenti e-mail címen lehet.

Köszönjük támogatásod!

Kövess minket

Számos közösségi médiacsatornán keresztül léphetsz velünk kapcsolatba. Ezeken a csatornákon folyamatosan naprakész információkkal szolgálunk.

Menu

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig értesüljön a legfrissebb információkról!

Sikeres üzenetküldés

Sikeres