Pihenőszék hatással van a baba mozgásfejlődésére?

Szerző:
pihenőszék

Szülőként nagyon sok kérdés merül fel bennünk, azzal kapcsolatban, hogy kisbabánk egészségesen fejlődjön. Vajon elegendő és változatos étrendet alakítottunk ki neki? Vajon a mozgásfejlődése nem korlátozott? Milyen eszközöket használjunk, amelyek nem károsítják a testi fejlődését? Azt hiszem, ezek a kérdések minden szülőben legalább egyszer felmerülnek. Ha a baba mozgásfejlődését emeljük ki, akkor hamar szembesülünk olyan babakellékekkel, amelyek használata nem feltétlenül tesz jót a babának.

Például ilyen a járóka. A járóka körül nagyon sok pro és kontra érv született, viszont fontos megjegyezni, hogy bár a baba nagyon is élvezi, mivel csücsülve el tud jutni szinte bárhova, mégsem ajánlott a használata. A kicsi ül vagy áll benne egy olyan életkorban, amikor magától felülni, felállni még nem tud, a lábbal hajtás miatt rossz egyensúlyi helyzetet és egy természetellenes mozgásformát szokik meg. A járókával szemben pontosan a pihenőszék az, amiről sokan tévesen hiszik, hogy káros hatása van. A pihenőszék mivel puha és teljes testhosszában megtámasztja a babát, ezért nyugodtan lehet használni.

A baba napközben minél többet van ébren, annál inkább igényli a figyelmet, a pihenőszék ilyen téren rendkívül hasznos, biztonságot és kényelmet nyújt a picinek, és használatával folyamatosan ott lehet az anyuka közelében. A pihenőszék nagy előnye az is, hogy szórakoztató jellege is van, hiszen zenélő, rezgő vagy hintáztató funkcióval van ellátva. A babának lehetősége van jókat szunyókálni is ebben a remek pihenőszékben, amiről határozottan állítható, hogy nem káros a baba mozgásfejlődésére.

Kategória:
Webáruház
Shares