Málta nyaralás

Szerző:

Málta a Földközi- tengeren fekszik, Szicíliától délre. Elhelyezkedése miatt az évszázadok során számos nagyhatalom vette birtokába, érződik mai arculatán a római, görög, arab, norman, brit és francia hatás is. Ez a viharos történelem nyomot hagyott a szigeten, a népesség pedig rendkívül sokszínű. A lakosokra a vendégszeretet jellemző, így nyugodt szívvel ajánljuk a Málta nyaralás lehetőségeit.

Málta lakossága alig 410 ezer fő, területe pedig több, mint 300 km2. Az országhoz 5 sziget tartozik, Málta, Gozo, Comino és a lakatlan szigetek. Hivatalos nyelvei az angol és a máltai, de a legtöbb helyen beszélnek olaszul, franciául és néhol arabul. Fővárosa Valletta, amelynek repülőterére számtalan turista gép érkezik nap, mint nap. Máltát előnyben részesítik az üzleti világ szereplői, adózási rendszere miatt sokan alapítanak céget a szigeten.

Aki Máltát választja úti céljául, az ne a tipikus parton fekvős, napozós pihenésre számítson. Partjai kevés kivételtől eltekintve kavicsosak. Májustól októberig kiváló kiránduló idő uralkodik, novembertől beköszönt az „esős” évszak, de a hőmérséklet ilyenkor sem megy átlag 14 Celsius fok alá.

Mivel Málta nem egy tipikus nyaraló hely, a történelmi emlékek meglátogatása, a természeti kincsek megismerése a fő cél. Nem hagyhatjuk ki Valletta dimbes dombos utcákáit, amelyek olyanok, mintha San Franciscoban járnánk. Meg kell ismernünk a régi fővárost, Mdinat, mely igazi ékszerdoboz.

A csodás sziklaképződmények és a lenyűgözően kék tenger kihagyhatatlan Máltán. A cominoi Kék Lagúna és Gozo sziklaképződményei kihagyhatatlanok.  Nem messze Málta szigetétől található a Calypso barlang. A monda szerint itt élt a gyönyörű nimfa Calypso, aki elcsábította Ödusszeuszt. Sok turistát vonz ide a búvákodás. Lehetőség van a sziklás partok között a víz alatti barlangokban megfigyelni a gazdag flórát és faunát.

A helyi gasztronómia inkább olaszos behatású, rengeteg zöldséget, halat és tenger gyümölcseit fogyasztanak. Helyi specialitás a méz, a kaktuszfügéből készült lekvár és a fügepálinka.

Budapestről főszezonban hetente kétszer indul repülőjárat Máltára, így lehetőségünk nyílik egy hosszabb, túrákkal és pihenéssel tarkított pihenésre.

Keresse ajánlatainkat, amennyiben szeretné megismerni Málta csodálatos szigetét!

Kategória:
Szolgáltatás
Shares