Hűtő fűtő klíma

Szerző:

A klímaberendezések egyre elterjedtebbek és egyre többen vannak tisztában azzal, hogy ezzel a készülékkel fűteni is lehet. A hűtő-fűtő klíma hatékony megoldás lehet a nyári melegben és a téli hidegben is. Ismerjük meg, miért is olyan jó választás ez a klímatípus!

Azt már régen tudjuk, hogy a klímákkal nyáron ideális hőmérsékletet teremthetünk otthonunkban. A régi típusok igazi energiapazarló egységek voltak, gyakran csináltak hatalmas áramszámlákat. Ez különösen olyan helyeken volt szembetűnő, ahol a lakás adottsági miatt az életben maradás feltétele volt a folyamatos működés.

A modern hűtő fűtő klímák már inverteresek. Az inverter az a tartozék, ami biztosítja, hogy a készülék csak annyi áramot használjon, ami a megfelelő hőmérséklet megtartásához kell. Úgy is szokták mondani, hogy az inverteres klíma sosem áll le igazán. Érzékeli a szoba hőmérséklete és a beállított hőmérséklet közti különbséget és annyi energiát vesz fel, amivel a kellő hideget vagy meleget tudja biztosítani. Mivel ilyen kevés energiát használ és nincsenek nagy áramfelvételek, az inverteres hűtő fűtő klímát olyan házakba, lakásokba is érdemes lehet használni, ahol csak egy fázis van. Az inverteres technológiának köszönhetően a villanyszámlánk nem változik majd számottevően, átlag 1000-1500 Ft-tal emelkedik a fizetni való.

Tévhit, hogy a klímával való fűtés csak olyan, mint egy hősugárzó használat. A klímával való fűtés alapfeltétele a két irányú hőszivattyú, ami egy szelep segítségével átkapcsolva tud váltani a két funkció közt. A hőszivattyús klímák nem csinálnak mást, mint úgy fűtenek, hogy a külső levegőt (tovább) hűtik és a szobába befelé vezetik az emiatt keletkezett hőt. Ez a folyamat -10-15 fokig kiválóan működik, bár már találhatunk a piacon olyan berendezéseket is, amelyek akár -30 fokig is képesek dolgozni. Egy hősugárzó 1 kwh áramot arra használ fel, hogy 1 kwh fűtésenergiát állítson elő. A hőszivattyús klímák 1 kwh áram felhasználásával 3-5 kwh hőenergiát állítanak elő. Tehát a fűtés klímával sokkal jobban megéri anyagilag, mint egy egyszerű hősugárzó.

Mielőtt új klíma készülék beszerzésébe fognánk, kérjük szakember tanácsát, hiszen csak ő tudja megmondani pontosan, hogy a mi igényeinkhez, a lakás adottságaihoz milyen típus passzol!

Ha megbízható hűtő fűtő klímát keres, kérje szakembereink szakértő segítségét!

 

Kategória:
Szolgáltatás
Shares