Műfajok feletti összefogás a gyerekekért

Műfajok feletti összefogás a gyerekekért

2017.10.04

Sajtóközlemény

Virtuózok-Caramel jótékonysági gála decemberben

Sztárfellépőkkel szervezi meg idei jótékonysági gálakoncertjét a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány. A pécsi és debreceni előadásokon fellépnek többek között a Virtuózok, Molnár Ferenc Caramel, a Kodály Filharmonikusok, a Pécsi Vonósok, az előadásokat pedig egy-egy gyerekkórus kíséri. A debreceni előadás hasznából Debrecen város óvodái hangszereket kapnak, míg a pécsi esemény után a Szemem Fénye Alapítvány a Dóri gyermek-hospice-ház működtetésére fordítja a nekik szánt összeget.

Ritka, műfajok feletti összefogást, és ehhez mérten változatos hangzásvilágot ígérnek a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány adventi jótékonysági koncertjei. A december 9-ére és 17-ére szervezett eseményeken a könnyebb és klasszikus zene kedvelői is színvonalas produkciókra számíthatnak. Molnár Ferenc Caramel mellett a Virtuózok csapata, illetve Pécsett a Pécsi Vonósok, Debrecenben a Kodály Filharmonikusok vesznek részt előadóként a gálákon. A szervezők mindkét helyszínen meglepetésekkel is készülnek – ismertette a két eseményt Pacsai Gábor, a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány elnöke.

A december 9-i, pécsi koncert a Kodály központban lesz, és a koncert nyereségét a Szemem Fénye Alapítvány gyermek-hospice intézménye, a Dóri ház kapja mindennapos működési gondjai enyhítésére. A debreceni Kölcsey központban, december 19-re szervezett gála hasznából a város óvodáit szerelik fel különböző, a foglalkozásokon szükséges hangszerekkel.

Bocskor Lóránt, a Virtuózok programigazgatója elmondta: a Virtuózok sorozatnak – szemben más tehetségkutató műsorokkal – mindig az egyik meghatározó célja volt a komolyzene népszerűsítése. A jótékony célok mellett erre is kiváló alkalom a két gálakoncert, ahol a fiatal fellépők nemcsak további gyakorlatot szereznek a koncertezésben, de azt is megmutatják, hogy a komoly- és könnyűzene egyáltalán nem ellentétes, vagy végletes műfaj, és megfér egy közös színpadon.

Mindkét gála rendezője, Romvári Gergely hozzátette; nagyon jó darabokat, profin adnak elő a résztvevők, neki „csak” a kohéziót kellett megteremtenie az egyes előadók és műfajok között. Egyetlen kérés volt az alapítvány részéről, hogy a műsor első fele legyen kicsit ünnepélyesebb, emelkedettebb, a második fele pedig könnyedebb, populárisabb.

Molnár Ferenc Caramel kifejtette; karrierje kezdete óta örömmel lép fel jótékonysági eseményeken, és ez különösen így van, ha gyerekek a rendezvény kedvezményezettjei. Emiatt szívesen tesz eleget a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány felkérésének is.

Kövess minket

Számos közösségi médiacsatornán keresztül léphetsz velünk kapcsolatba. Ezeken a csatornákon folyamatosan naprakész információkkal szolgálunk.

Menu

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig értesüljön a legfrissebb információkról!

Sikeres üzenetküldés

Sikeres