A falevél meséje a csodáról, a hitről

A falevél meséje a csodáról, a hitről

2017.11.22

Réges régen egy kislány súlyosan megbetegedett. Állapota napról napra romlott. Szülei felkeresték a legjobb orvosokat, akik minden tőle telhetőt megtettek a gyógyulásáért, de mindhiába. Betegségére nem találtak gyógyírt. Teltek a napok, és a kislány ereje fogyni kezdett. Étvágytalanná, szótlanná vált, arca halovány lett, és ágynak dőlt. Magához intette aggódó szüleit, és ezt mondta nekik:

- Drága édesanyám, édesapám! Nagyon beteg vagyok, fogytán minden erőm. Érzem, nemsokára elhagylak titeket. Ha az ágyamból kinézek az ablakon át, látok egy terebélyes fát, rajta sok- sok szép, zöld levéllel. Mire ennek a fának az utolsó levele is lehull, én sem leszek már köztetek...
Eljött a nyár, majd beköszöntött az ősz. A levelek megsárgultak és hullani kezdtek a fáról. A kislány már nem tudott felkelni az ágyból, csak onnan tekintett ki bánatosan az ablaka elott álló fa leveleinek táncát követve.
Tél lett és hideg. Egy jeges szélvihar lesöpörte a fáról a maradék leveleket. Kivéve egyet, egyetlenegyet...

Ez az egyetlen árva falevél a legádázabb telet és hózivatart is túlélte. A kislány ahányszor kitekintett az ablakon, mindig ott
látta, fenn, a fa koronájának a közelében. Kitavaszodott. A terebélyes fát újra zöldellő levelek lepték el és a kislány csodák csodájára jobban lett.
Állapota napról napra javult, ereje lassan visszatért, míg egy napon gyógyultan kelhetett ki az ágyból.

Odasétált ablakához, és ekkor vette csak észre, hogy valaki odafestett egy falevelet...

Kövess minket

Számos közösségi médiacsatornán keresztül léphetsz velünk kapcsolatba. Ezeken a csatornákon folyamatosan naprakész információkkal szolgálunk.

Menu

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig értesüljön a legfrissebb információkról!

Sikeres üzenetküldés

Sikeres