Nyári nyitvatartási időszak

Nyitvatartási változás Rácvárosi úti irodánkban és Raktárunkban!

Nyári nyitvatartási időszak: 2017.06.05- 2017.08.31
Hétfő - Csütörtök: 7.30-14.30 -ig
Péntek: 7.30-12.00 -ig
Ha nyitva tartás alatt nem tudja adományát leadni raktárunkban, egyeztetés alapján a Dóri Házban leadható.
Egyeztetni: 06 72 / 526 - 658 telefonon.

Elefánt Klub

Elefánt Klub a Dóri Házban!

Márciusban újabb testvér támogató csoportot indít a Szemem Fénye Alapítvány. Elefánt Klubunk vár minden olyan gyermeket, akinek a testvére súlyos betegséggel küzd, vagy már nem lehet közöttünk.

643.w-800.q100 A havi rendszerességgel megrendezésre kerülő foglalkozásokon a gyermekeknek lehetőségük adódik a kikapcsolódásra, és egyben alkalmat teremtünk, hogy megosszák egymással szorongásaikat, félelmeiket és feltegyék kérdéseiket. A sorstársak védett közegben történő találkozása egyfajta önsegítő folyamatot indít be, amely a gyermekek egészséges lelki fejlődését támogatja.
Egy gyermek súlyos betegsége vagy elvesztése az egész családra hatással van: apára, anyára és a testvérekre egyaránt. A beteg gyermek egészséges testvéreit megviseli ez az állapot, hiszen a szülők figyelme – érhetően – a beteg gyermekükre, annak gondozására irányul.

Egy gyermek súlyos betegsége vagy elvesztése az egész családra hatással van: apára, anyára és a testvérekre egyaránt. A beteg gyermek egészséges testvéreit megviseli ez az állapot, hiszen a szülők figyelme – érhetően – a beteg gyermekükre, annak gondozására irányul. Gyakran a testvérek nem merik megosztani szüleikkel aggodalmaikat, gondolataikat, mert nem akarják tovább terhelni őket saját problémáikkal. Ezért szeretnénk számukra egy olyan biztonságos közeget teremteni, ahol elmondhatják félelmeiket és érzéseiket a testvéri léttel kapcsolatban. Ez sokat jelent a gyermekeknek, szorongásaik oldódhatnak és kevésbé érzik magukat egyedül.

Miért épp az elefánt? Ez a csodálatos állat soha nem felejti el társait, akár 40-50 év távlatából is megismeri őket. Az emlékezés testvér támogató programunk esetén több szempontból is kiemelt jelentőséggel bír; a találkozások lehetőséget biztosítanak a gyermekek emlékeinek felidézésére és gondozására, továbbá maguk is olyan élményt jelentenek, amelyek a későbbiekben erőt adó emlékekké válhatnak.

A csoportba 6 éves kortól 18 éves korig várjuk a jelentkezőket. A jelentkezés folyamatos, az Elefánt Klubon korábban már részt vevő gyermekeket is szeretettel várunk. A foglalkozásokra általában havonta egy alkalommal, szombati napon kerül sor. Az Elefánt Klubban a testvéreknek lehetőségük van arra, hogy szakemberek vezetésével sok mulatságos játékban vegyenek részt, együtt gondolkodjanak és beszélgessenek a testvéri lét tapasztalatairól. Fontos leszögezni, hogy bár lehetnek terápiás hatásai, ez a csoportfoglalkozás alapvetően nem terápia. A gyerekek egymás támaszaivá válnak és új barátságokat alakítanak ki. A legfontosabb pedig, hogy jól érezzék magukat: játsszanak, kézműves, ügyességi és egyéb gyakorlatokban vegyenek részt!

Az első találkozásra március 19-én 14:00 és 16:00 óra között kerül sor Pécsett, a Rácvárosi út 37. szám alatt. Ez alkalommal húsvétváró programmal készülünk a gyermekek számára.

Érdeklődni Kopcsó Krisztinánál, a +36 (72) 526-658 telefonszámon vagy a testver@szememfenye.hu e-mail címen lehet. Jelentkezéséhez az alábbi űrlapot szükséges kitöltenie és továbbítania a fenti e-mail címre.