Nyári nyitvatartási időszak

Nyitvatartási változás Rácvárosi úti irodánkban és Raktárunkban!

Nyári nyitvatartási időszak: 2017.06.05- 2017.08.31
Hétfő - Csütörtök: 7.30-14.30 -ig
Péntek: 7.30-12.00 -ig
Ha nyitva tartás alatt nem tudja adományát leadni raktárunkban, egyeztetés alapján a Dóri Házban leadható.
Egyeztetni: 06 72 / 526 - 658 telefonon.

Az első telefontól a beköltözésig

Hazánkban közel 16 ezer családban nevelnek tartósan beteg gyermeket. Gyermekhospice szolgáltatásunk nekik hivatott segíteni a legnehezebb pillanatokban is. De hogyan is kell bejelentkezni hozzánk? Milyen papírokra van szükség? Hogyan kell egyáltalán felvenni a kapcsolatot? Ezekre a kérdésekre adjuk meg a választ most.

Nurse009A legelső lépés a háziorvos felkeresése, hiszen ő tud beutalót adni a térítésmentes gyermekhospice szolgáltatás igénybevételére. Nagyon fontos utánanézni annak, hogy a beteg gyermek beletartozik-e a gyermekhospice szolgáltatás hatáskörébe. Ebben egy úgynevezett BNO kódlista segít, melyet honlapunkon is megtalálsz, ide kattintva.

 

Amennyiben a BNO listában megtalálható a gyermek betegsége és a háziorvosi beutaló is megvan, akkor telefonos, e-mailos vagy személyes úton lehet felvenni velünk a kapcsolatot. A Dóri Ház ápolásvezetője az érintett családok rendelkezésére áll és szívesen nyújt tájékoztatást minden szolgáltatásunkról, így a család könnyen eldöntheti, hogy mely szolgáltatásunkat szeretné igénybe venni (nappali, mentesítő, tranzit, életvégi, bébihospice).

Minden családtól szükségünk van a beteg gyermek orvosi papírjainak, legutolsó zárójelentésének másolatára, hiszen ezen dokumentumok segítségével szakképzett munkatársaink teljes képet kapnak a gyermek állapotáról. A dokumentumok átadása személyesen, elektronikus, de akár postai úton is megtörténhet.

Az első találkozás

Nurse0012A Dóri Házba érkezéskor az éppen műszakban levő nővér és az ápolásvezető fogadja az új vagy visszatérő családot. Ekkor egy kis pihenő után kiadós beszélgetés következik, hiszen az orvosi diagnózisok mellett a szülők tapasztalatai, a gyermek napi rutinja éppolyan fontos, betartandó tényezők. A gyermek sokkal könnyebben tud beilleszkedni, ha nem szakítjuk ki őt a megszokott menetrendből. A gyógyszerek adagolásától elkezdve a játékon át, egészen a tisztálkodásig és étkezésig igyekszünk a megszokott időpontokhoz tartani magunkat, hogy a gyermek biztonságban érezze magát.

Munkatársaink szigorú dokumentációt vezetnek az itt töltött időről. Így az első találkozás után már ismerősként köszöntjük a hozzánk érkező családokat, gyermekeket, természetesen az új orvosi papírok folyamatos bekérésével naprakészen tudjuk fogadni vendégünket.

Az itt töltött idő alatt pedig szakképzett és tapasztalt személyzet foglalkozik a gyermekkel, vagy az egész családdal. A pihenés garantált és a megnyugtató tudat, hogy a tapasztalt segítség 0-24-ig a család, a gyermek mellett van, teszi teljessé az élményt.