Nyári nyitvatartási időszak

Nyitvatartási változás Rácvárosi úti irodánkban és Raktárunkban!

Nyári nyitvatartási időszak: 2017.06.05- 2017.08.31
Hétfő - Csütörtök: 7.30-14.30 -ig
Péntek: 7.30-12.00 -ig
Ha nyitva tartás alatt nem tudja adományát leadni raktárunkban, egyeztetés alapján a Dóri Házban leadható.
Egyeztetni: 06 72 / 526 - 658 telefonon.

Gyásztámogatás – Mindenszentek – Halottak Napja

3085.w-800.q100November elseje Mindenszentek ünnepe, amikor megemlékezünk a mennyország szentjeiről. Ez egyben a Halottak napjának ünnepi előestéje is.

A Szemem Fénye Alapítvány 2016-ban Gyászcsoportot indít a gyermeküket elvesztett szülőknek. Bővebb információt alapítványunk pszichológusa, Kopcsó Krisztina ad az alábbi elérhetőségek egyikén:gyasz@szememfenye.hu
+36 526 658

November másodika Halottak napja, amely alkalommal az összes elhunyt személyről megemlékezünk. Míg a népi kultúrában a mindenszentekhez szinte egyetlen szokás sem kötődik, ezzel szemben a halottak napja igen színes hagyományokkal rendelkezik. Ezen a napon szokás a sírok megtisztítása, feldíszítése és a gyertyagyújtás. A néphit szerint ilyenkor hazalátogatnak a halottak: a gyertyák fényénél a “véletlenül kiszabadult lelkecskék” újra visszatalálhatnak a sírba, nem kísértenek, és nem nyugtalanítják az élőket. Számos egyéb szokás is létezett, helyenként például megterítettek a halottak számára; kenyeret, sót és vizet tettek az asztalra.

Ez az időszak értelemszerűen intenzív érzelmi megterhelést jelenthet mindenki számára, aki veszített már el élete során számára fontos személyt. Ez pedig igen gyakori, hiszen akár elfogadjuk akár nem, a halál az élet szükségszerű része. A napjainkban uralkodó értékek sajnos nem támogatják a halál természetes felfogását, a fent leírt szokások gyakorlása is egyre kevésbé jellemző. Fontos, hogy a régi hagyományok elhagyása ellenére mindenki megtalálja a számára megfelelő módját annak, ahogy szeretteire emlékezni kíván.

Kopcsó Krisztina
Pszichológus
Szemem Fénye Alapítvány

962.w-800.q100